Connect with us

Διοίκηση

Έφυγε από τη ζωή ο Άρης Ραφτόπουλος

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Παγκρατίου και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, μετά την είδηση του θανάτου του Άρη Ραφτόπουλου, που άφησε σήμερα (05/06) την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 67 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο.

Ο Άρης Ραφτόπουλος γεννήθηκε το 1951 στο Πορτ Τεουφίκ της Αιγύπτου.

Λίγα χρόνια μετά την επιστροφή της οικογένειας του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το 1964, εγγράφεται στο παιδικό τμήμα μπασκετ του Παγκρατίου, στο οποίο κάτω από τις οδηγίες του Γιάννη Τσιτσιμπάκου και του Αλέκου Κοντοβουνήσιου, ξεδιπλώνει το ταλέντο του.

Δύο χρόνια μετά, ο Μίμης Στεφανίδης, προπονητής εκείνη την εποχή στο Παγκράτι, τον προωθεί στην πρώτη ομάδα, στην οποία -παρά το μικρό της ηλικίας του- στάθηκε αξιοπρεπώς, για να φτάσουμε στο 1970, όπου πλέον ο Άρης Ραφτόπουλος, αποτελούσε βασικό γρανάζι του Παγκρατίου, δίπλα σε μεγάλα ονόματα, όπως του Λάνθιμου, του Σισμανίδη, του Μάγλου, του Γούναρη, του Κοντοβουνήσιου και πολλών ακόμα.

Στην ομάδα μας αγωνίσθηκε μέχρι το 1978, όταν και μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό, χωρίς όμως να λησμονήσει ποτέ το Παγκράτι, ούτε ως παίκτης, αλλά ούτε και όταν αποσύρθηκε από τα παρκέ, αφού πρόσφερε πολλάκις τις υπηρεσίες του ως προπονητής, αλλά και με όποιον άλλο τρόπο μπορούσε.

Ο Άρης Ραφτόπουλος είχε επίσης 91 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, πετυχαίνοντας 550 πόντους, ενώ είχε και 17 συμμετοχές με την Εθνική Εφήβων, με 158 πόντους.
Το 1970 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων της Αθήνας και το 1971 το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Σμύρνης.

Η διοίκηση του ΑΟ Παγκρατίου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άρη Ραφτόπουλου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

 

*Στη φωτογραφία απεικονίζονται από αριστερά προς τα δεξιά οι: Άρης Ραφτόπουλος, Νότης Μαστρογίαννης, Αλέκος Κοντοβουνήσιος

More in Διοίκηση