Connect with us

Μπάσκετ Ανδρών

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΓΚΡΑΤΙ – AΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 64-58

Ήταν εκ των προτέρων γνωστό πως η νίκη στο χθεσινό παιχνίδι θα ήταν κομβικής σημασίας στην προσπάθεια της ομάδας για αποφυγή του υποβιβασμού , τόσο λόγω της ποιότητας του αντιπάλου όσο και λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δική μας ομάδα. Τα προβλήματα όμως κλειδώθηκαν στα αποδυτήρια και αποφασισμένοι και μονιασμένοι παίκτες και τεχνική ηγεσία μπήκαν στο γήπεδο με μόνο στόχο τη νίκη. Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στο Παγκράτι που παίζοντας ποιοτικό μπάσκετ κατάφερε να διατηρεί μία σημαντική διαφορά σε όλη την διάρκεια του πρώτου εικοσάλεπτου (18-13 το πρώτο δεκάλεπτο και 39-25 ημίχρονο). Στο διάστημα αυτό ο Μαχαίρας ήταν αποτελεσματικός κάτω από το αντίπαλο καλάθι με βοήθειες από Βούλγαρη και Βασιλόπουλο , ενώ ο Απόλλωνας στηρίζονταν επιθετικά στον Αργυρόπουλο. Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως η εικόνα άλλαξε και η διαφορά εξανεμίστηκε. Ο Βετούλας έβαλε τον Ζαφείρη να πιέσει τον Βασιλόπουλο σε όλο το γήπεδο με αποτέλεσμα να αποσυντονιστεί η επιθετική λειτουργία της ομάδας και να πετύχουμε το πρώτο καλάθι μας 6 λεπτά μετά την έναρξη του Β ημιχρόνου. Ο Απόλλωνας με ένα επί μέρους 17-7 κλείνει το 3ο δεκάλεπτο στο 46-42. Στο 4ο δεκάλεπτο το παιχνίδι είχε άγρια ομορφιά και ήταν φανερό πως θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες και στην αποφασιστικότητα. Η πλάστιγγα προς το τέλος φαίνεται πως γέρνει υπέρ του Παγκρατίου που παίρνει διαφορά 9 πόντων αλλά 2 συνεχόμενα τρίποντα του Κορωνίδη και του Πετρόπουλου στα 90 δευτερόλεπτα πριν το τέλος παρ ολίγο να οδηγήσουν σε ολική ανατροπή της διαφαινόμενης νίκης η οποία τελικά επιτεύχθηκε με τελικό σκορ 64-58.

 

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 39-25, 46-42, 64-58.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Παπαδόπουλος): Σκουζής 5 (1), Λόλας 6 (1), Βασιλόπουλος 16 (1), Καράβολας 2, Βούλγαρης 7 (1), Βαρδιάνος 7 (1), Δημάκος 1, Μαχαίρας 14, Πλουτέτσκι, Τζουγκαράκης 6.
ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Βετούλας): Αργυρόπουλος 19, Καπερώνης Π., Ζαφείρης 3, Πετρόπουλος 7 (1), Θανόπουλος, Λιανός 5, Κορωνίδης 9 (3), Δανιήλ 4, Μίλοβιτς 7 (1), Πάντελιτς 4.

More in Μπάσκετ Ανδρών