Connect with us

Μπάσκετ Ανδρών

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΠΑΝΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 89-84

Νίκη στην παράταση με 89-84 (κ.α 74-74) πέτυχε η ομάδα μας επί του αξιόμαχου Πανελευσινιακού και συνεχίζει την προσπάθεια για την παραμονή της στην Α2 . Στο πρώτο ημίχρονο η επιθετική δυστοκία του Παγκρατίου έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο να ηγείται του σκορ καθώς μέχρι το 15’ που μπήκε στο παιχνίδι ο Μαχαίρας μόνο οι Βασιλόπουλος και Βούλγαρης απειλούσαν με αξιώσεις το αντίπαλο καλάθι. Η είσοδος του Μαχαίρα δημιούργησε έναν ακόμα άξονα εκδήλωσης επιθέσεων έκλεισε την άμυνα της Ελευσίνας και δημιούργησε μεγαλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με την ελάχιστη διαφορά υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας (36-37). Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν ισοδύναμες με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν μεγάλες διαφορές στο σκορ (57-54 το τρίτο δεκάλεπτο). Στο διάστημα αυτό η Ελευσίνα στηρίχθηκε στην παραγωγική μέρα του Σιγκούνα και στο μεστό παιχνίδι του Νίκου ενώ το Παγκράτι μοίρασε τις επιθετικές προσπάθειες καθώς η κούραση είχε αρχίσει να καταβάλει τους πρωταγωνιστές του Α ημιχρόνου και πήρε πολύτιμες βοήθειες από τους Καράβολα, Σκουζή και Δημάκο για να λήξει η κανονική διάρκεια με 74-74 και τον Βαρδιάνο να αστοχεί στο τελευταίο σουτ που θα μας έδινε τη νίκη. Στην παράταση το Παγκράτι πιο αποφασισμένο και με την βοήθεια του κόσμου κατάφερε να βρει πιο πολλές επιθετικές λύσεις και να επικρατήσει τελικά με 89-84. Η νίκη αυτή σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων που διεκδικούν την παραμονή τους δεν έκανε την διαφορά αλλά οπωσδήποτε μας δίνει πολλές ελπίδες στην επίτευξη του τελικού μας στόχου. Βούλγαρης Βασιλόπουλος (7 assists) και Μαχαίρας (8 κερδισμένα φάουλ , σχεδόν απόλυτη ευστοχία και tendex 0,992) είχαν την καλύτερη απόδοση για το Παγκράτι όμως αξιοσημείωτη ήταν η προσφορά του Λόλα με 7 αμυντικά rebounds , του Σκουζή με 2 υπεροπολύτιμα τρίποντα και των Καράβολα και Δημάκου που πρόσφεραν σε άμυνα και επίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 36-37, 57-54, 74-74, 89-84.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Παπαδόπουλος): Σκουζής 6 (2), Λόλας 4, Βασιλόπουλος 23 (7ασ.), Καράβολας 8, Βούλγαρης 21 (3), Βαρδιάνος, Δημάκος 8 (2), Μαχαίρας 18, Κοτρότσιος 1, Τζουγκαράκης.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Κουκουράβας 9 (1), Νίκου 13, Διολέτης, Μαναβόπουλος 2, Μάρτζος 2, Τίρλας 6, Κακλαμάνος 13 (3), Σιγκούνας 23 (2), Τριχόπουλος 8, Θέος 3 (1), Μπαλάφας 5 (1)

More in Μπάσκετ Ανδρών