Connect with us

Μπάσκετ Ανδρών

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ 62-66

Με το αριστερό μπήκε η ομάδα μας στο νέο πρωτάθλημα της Α2 καθώς ηττήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πρεμιέρα από τους Ίκαρους Σερρών με 62-66.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ’όλη την διάρκεια του με καμία από τις δύο ομάδες να μην καταφέρνει να πάρει διαφορά άνω την 6 πόντων ( η μεγαλύτερη ήταν το 23-29 στο τέλος του ημιχρόνου για τους φιλοξενούμενους).

Η ομάδα μας με αρκετό κόσμο στην εξέδρα, ξεκίνησε με ενθουσιασμό και βρέθηκε μπροστά με 5-0 χάρη σε τρίποντο του Μπράιαν Μπρέισι, και 8-4 με νέο τρίποντο του Μακρή. Ο Ίκαρος χάρη στην εμπειρία του Τότσιου και του Καμπερίδη προσπέρασε με 11-10 για να κλείσει η πρώτη περίοδος με 17-15 υπέρ της ομάδας μας.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου η ομάδα μας παρουσιάστηκε αρκετά άστοχη στα περιφερειακά σουτ με τον Μπρέισι να αποτελεί μοναδική απειλή για τον Ίκαρο. Η ομάδα του Καμαράκη πέρασε την μπάλα στους Συμεωνίδη και Μαργαρίτη καταφέροντας να κλείσει το ημίχρονο στο +6 (23-29) υπέρ της.

Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Μακρή και Δημάκο η ομάδα μας ισοφάρισε άμεσα το παιχνίδι σε 29-29 αλλά το πρόβλημα με τα φάουλ του Μπρέισι είχε γίνει αρκετά έντονο (είχε 4 στα μέσα της περιόδου). Η περίοδος έκλεισε με 42-40 για να ακολουθήσει μια πανδαισία από τρίποντα εκατέρωθεν στην 4η περίοδο, με τις ομάδες να εξακολουθούν να είναι ισόπαλες. Ο Μπρέισι χρεώθηκε με 5ο φάουλ στο 36΄και ο Τάκης Καλατζής πέρασε στο παιχνίδι τον Σιγκούνα, ενώ προηγουμένως Ράπτης και Βιδάλης είχαν δώσει ενέργεια στην ομάδα.

Με το σκορ στο 55-55 ο Σάκης Βεσκούκης (έπαιξε 45 λεπτά) έκλεψε την μπάλα από τον Μούρτο αλλά στην προσπάθεια του να σκοράρει δέχτηκε σκληρό φάουλ από τον παίκτη του Ίκαρου. Η γραμμή της “φιλανθρωπίας” μόνο “ευγενική” δεν φάνηκε στην ομάδα μας η οποία είχε 8/22 σε όλο το παιχνίδι, με τον Βεσκούκη να έχει 0/2 στην συγκεκριμένη καθοριστική φάση. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι με λει απ του Τότσιου έκαναν το 55-58 μόλις 6” πριν ακουστεί η τελική κόρνα της γραμματείας, και ενώ προηγουμένως οι διαιτητές είχαν αρνηθεί καθαρό τριπλό φάουλ πάνω στον Ράπτη.

Με την επαναφορά οι παίκτες του Ίκαρου έκαναν φάουλ στον Μακρή ο οποίος ευστόχησε στην πρώτη βολή. Στην δεύτερη ήταν άστοχος αλλά σαν από μηχανής θεός ο Σιγκούνας άρπαξε το επιθετικό ριμπάουντ και ισοφάρισε σε 58-58.

Και ενώ στην παράταση όλοι πίστευαν ότι ο ενθουσιασμός και η ψυχολογική τόνωση θα έδιναν το προβάδισμα την ομάδα μας, αυτή ξέμεινε από δυνάμεις με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα με 62-66.

Διαιτητές: Κοτσιμπός – Νικολούλης – Ξάνθος.
Τα δεκάλεπτα: 17-15, 23-29, 42-40, 58-58, 62-66.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Καλατζής): Μ. Μπρέισι 18 (2), Βιδάλης 2, Μακρής 11 (3), Συριστατίδης 1, Δημάκος 11 (3), Κουτρούλιας 7, Σιγκούνας 2, Ράπτης 4, Βεσκούκης 6.
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Καμαράκης): Πεχλιβάνης 3 (1), Τότσιος 24 (3), Καμπερίδης 17 (3), Συμεωνίδης 7, Μαργαρίτης 9 (2), Μούρτος 4, Ιωσηφίδης, Βοιβατόπουλος 2.

More in Μπάσκετ Ανδρών