Connect with us

Μπάσκετ Ανδρών

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ 83-76

Την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η ομάδα μας καθώς επικράτησε στο Μετς της ΑΕΚ Άργους με 83-76.

Η ομάδα μας έφτασε πολύ δύσκολα στη νίκη, καθώς δεν μπόρεσε ποτέ ουσιαστικά να ξεφύγει στο σκορ απέναντι σε μια ομάδα που είναι ουραγός και χωρίς νίκη ως τώρα σε 8 αγωνιστικές, με αποτέλεσμα το άγχος να κυριεύσει παίκτες και τεχνική ηγεσία. Καταλυτικό ρόλο στο να διαλυθούν τα σύννεφα της ήττας έπαιξε ο Γιάννης Δημάκος που με 5 προσωπικούς πόντους μετέτρεψε το 72-75 (1:12 πριν το τέλος) σε 77-75, ενώ έδωσε και την ασίστ στον Βεσκούκη μια φάση αργόιτερα για το 79-75, σφραγίζοντας το ροζ φύλλο αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Τάκη Καλατζή να ξεκινάει τον Άγγελο Συριστρατίδη στην θέση του βασικού ποιντ γκαρντ της ομάδας. Έτσι το ξεκίνημα τίποτα δεν προμήνυε το τι θα επακολουθούσε καθώς στο 6′ το παιχνίδι ήταν στο 15-1 με την ομάδα του Άργους να πετυχαίνει σε εκείνο το σημείο το πρώτο της καλάθι στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά η πρώτη περίοδος έκλεισε με 21-17 χάρη σε ένα απίστευτο τρίποντο του Κώστα Μάγλου από την γραμμή του τρίποντου της πλευράς που η ομάδα του έπαιζε άμυνα!!!

Στην δεύτερη περίοδο είχαμε την πρώτη συμμετοχή και του Τάσου Αντωνάκη για την φετινή χρονιά καθώς εκδόθηκε μόλις την εβδομάδα που πέρασε το δελτίο του από την ΕΟΚ. Έτσι με τον Μπράιαν Μπρέισι να σκοράρει από την περιφέρεια, και χάρη σε τρίποντο του Βεσκούκη (είχε 3/5) προσπεράσαμε με +11 (30-19) στο 14′. Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι παίζοντας χωρίς κανένα άγχος και με την τριάδα Μάγλου, Σιναντίνοβιτς και Στέβοβιτς σε καλή βραδιά μείωσαν σε 42-37 με το κλείσιμο το ημιχρόνου και με τρίποντο του Σιναντίνοβιτς προσπέρασαν για πρώτη φορά με 49-50 στο 33′. Σε εκείνο το σημείο ο Τάκης Καλατζής πέρασε στο παιχνίδι τον Νίκο Μακρή, με την ομάδα μας με αιχμές τους Δημάκο και Βεσκούκη να κλείνει την τρίτη περίοδο με 65-58.

Στην τέταρτη περίοδο η απλή ζώνη που έπαιζε σε όλο το παιχνίδι ο Γιώργος Βούρδουλας βραχυκύκλωσε την ομάδα μας επιθετικά, και έτσι η ΑΕΚ κατάφερε στο 36′ να ισοφαρίσει με τρίποντο του Σιναντίνοβιτς σε 69-69 και λίγο αργότερα να προσπεράσει με καλάθι του Μάγλου με 69-73.

Μπροστά στο φάσμα της ήττας η ομάδα μας έσφιξε την άμυνα της και όπως προαναφέραμε, με τον Γιάννη Δημάκο να παίρνει πρωτοβουλίες στην επίθεση έφτασε σε μια υπέρ πολύτιμη νίκη ενόψει της συνέχειας.

Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Αποστόλης Κουτρούλιας.

Διαιτητές: Διαμαντής – Μπούσιας – Τσώνος Μ.
Τα δεκάλεπτα: 21-17, 42-37, 65-58, 83-76.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Καλατζής): Μπρέισι Μ. 16 (1), Μακρής 2, Συριστατίδης 4, Ράπτης 8, Δημάκος 21 (2), Αντωνάκης 4, Σιγκούνας 9, Βεσκούκης 19 (3).
ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ (Βούρδουλας): Παπαντωνίου 9 (1), Σιναντίνοβιτς 18 (2), Βαβάτσικος 5 (1), Μπασδέκης, Στέβοβιτς 21, Φλεβάρης, Μάγλος 13 (1), Κουκουνιάς 8, Ευστρατίου 2.

More in Μπάσκετ Ανδρών