Connect with us

Μπάσκετ Γυναικών

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΜΥΝΤΑΣ 65-57

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την σωτηρία πραγματοποίησαν τα κορίτσια μας, τα οποία επικράτησαν άνετα του Αμύντα στο Μετς με 65-57 διπλασιάζοντας της φετινές τους επιτυχίες έναντι της ομάδας του Υμηττού.

Τα κορίτσια του Χρήστου Τζαμάλη μπήκαν αποφασισμένες στο παρκέ και κατάφεραν με το “καλημέρα” να δείξουν ποιος θα ήταν το αφεντικό του αγώνα. Έτσι με καλάθια της Μηνά και της Πεσκαντζίου προηγήθηκαν με 6-0, με το δεκάλεπτο να κλείνει με 19-11 υπέρ μας.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο πήρε το…όπλο της η Τούλα Γαζέτα, η οποία με συνεχόμενα τρίποντα μεγάλωνε την διαφορά συνεχώς για να κλείσει το ημίχρονο με 39-24.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και η 3η περίοδος με την αρχηγό της ομάδας Ράνια Δασιοπούλου να έχει αναλάβει το σκοράρισμα. Έτσι η περίοδος έκλεισε με 56-41.

Το τέταρτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε πολύ σκληρό, καθώς τα κορίτσια της Φρόσως Δρακάκη προσπάθησαν με πολύ δυνατό παιχνίδι, και με σκληρή άμυνα να βραχυκυκλώσουν την επιθετική μας λειτουργία και να ψαλιδίσουν την διαφορά. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν ως το 60-54 στο 39′ αλλά ποτέ πιο κοντά, με το παιχνίδι να λήγει τελικά με 65-57 υπέρ της ομάδας μας.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Γαζέτα, Πεσκαντζίου, Δασιοπούλου και Μηνά, ενώ όσες αγωνίστηκαν προσπάθησαν έχοντας μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα, η στα ριμπάουντ τομέας στον οποίο διαπρέπει η Τόνια Δέτση.

Επόμενο και σημαντικό παιχνίδι εκτός έδρας στην Πετρόπουλη με τον Άρη, ο οποίος έκανε σημαντικό διπλό στην έδρα του Γαλατσίου και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής.

Παγκράτι – Αμύντας 65-57

Διαιτητές: Μαγκουνής, Καλογερόπουλος

Τα δεκάλεπτα: 19-11,39-24,56-41,65-57

Παγκράτι(Τζαμάλης):Δέτση 3, Δασιοπούλου 10(1), Γαζέτα 18(3), Κολοβού 5(1), Ιντσαμπούν, Σταματοπούλου 4,Πεσκατζιού 15, Μηνά 9
Αμύντας(Δρακάκη): Ταμπόση 8(1), Μαργώνη 6, Δελητζά 13, Γυαλιά, Λιάκου 2, Καλαμάτα, Παπαγγέλου 15, Αθανασούλια 6, Πετυχάκη 7

More in Μπάσκετ Γυναικών