Connect with us

Μπάσκετ Ανδρών

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ 81-79

Κοντά στην πηγή έφτασε η ομάδα μας, η οποία παρά την συγκλονιστική της προσπάθεια ηττήθηκε στον Λαγκαδά από τον Ερμή με 81-79, με τα περιθώρια της σωτηρίας να στενεύουν πλέον πολύ επικίνδυνα.

Ο Δημήτρης Λιόγας ξεκίνησε το ταξίδι για την Θεσσαλονίκη με μόλις 8 παίκτες στην διάθεση του και ουσιαστικά με ένα πλει μέικερ τον Νίκο Μακρή, γνωρίζοντας ότι η ομάδα θα αντιμετώπιζε μια ικανή ομάδα, ειδικότερα στην έδρα της.

Παρόλα αυτά η πίστη για το πρώτο διπλό μετά από εννέα αποτυχημένες προσπάθειες ήταν ορατή στα μάτια όλων στην αποστολή και με αυτή την λογική έφτασε η ομάδα στο κλειστό του Δήμου Λαγκαδά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα μας να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι δια χειρός Βεσκούκη αλλά στη συνέχεια να βρίσκεται πίσω με 6-2. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ένας συγκλονιστικός στην οργάνωση Νίκος Μακρής και με τον Τόλη Κουτρούλια να παίζει όπως θέλει τους αντίπαλους ψηλούς η ομάδα μας έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 25-17.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Γιάννη Δημάκο να μπαίνει και αυτός στην επιθετική εξίσωση. Έτσι υπό την μαεστρική καθοδήγηση του Δημήτρη Λιόγα η ομάδα μας παρά το προσωρινό 23-25 ξέφυγε εκ νέου με +10 (25-35) για να κλείσει το ημίχρονο με 47-40 υπερ μας, με τον Κουτρούλια να έχει 15 πόντους και τον Δημάκο 11 π. αλλά και τους Σιγκούνα και Ράπτη φορτωμένους με 3 φάουλ.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου η ομάδα μας επανέφερε την διαφορά στο +9 (41-50) αλλά ήταν φανερό ότι οι Κουτρούλιας και Μακρής είχαν αρχίσει να κουράζονται, ενώ παρατηρήθηκε και μεγάλη αστοχία στα τρίποντα (3/18). Ωστόσο σε όποια προσπάθεια έκανε ο Ερμής να πλησιάσει οι παίκτες μας έδειξαν να βρίσκουν λύσεις κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 64-59.

Το κλίμα στην εξέδρα είχε αρχίσει να “ζεσταίνεται” υπερβολικά μεταφέροντας αρκετή πίεση στους διαιτητές οι οποίοι με την σειρά τους υπέπεσαν σε κάποια ουσιαστικά λάθη.

Ο Λιόγας θέλησε να ξεκουράσει τον Μακρή περνώντας τον Δημάκο στην θέση του πλει μέικερ, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να προσπεράσουν μετά το αρχικό 666-2 και με συνεχόμενα καλάθια του Αναγωνστόπουλου με 66-64.

Και σε εκείνο το σημείο οι παίκτες μας δεν το έβαλαν κάτω και μετά από καλάθι του Ράπτη ξαναπήραν το προβάδισμα με 68-66 και λίγο αργότερα με 71-68 μετά από καλάθι του Σιγκούνα. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι την σκληρή, με ανοχή άμυνα τους προσπέρασαν χάρη σε τρίποντο του Ηλιάδη με 73-72 στο 38′. Στην επόμενη φάση ο Μακρής μετά από επιθετικό ριμπάουντ πέτυχε το 74-73 υπέρ μας, με την φάση του αγώνα να σημειώνεται στο 1:51 πριν την τελική κόρνα.

Πάλι ο Μακρής μετά από ωραία προσπάθεια ξεπέρασε δυο αντιπάλους και βρέθηκε μόνος με το καλάθι. Στο λέι απ που επεχείρησε γκρεμίστηκε από δυο αντιπάλους αλλά ο Κος Παφίλης θεώρησε ότι τον γκρέμισε…ο Ράπτης μην αφήνοντας τον να πετύχει το καθοριστικό 73-76!!!!

Σε αντίθεση με αυτό στην επόμενη φάση πάλι ο Ηλιάδης πήρε “περίεργο” φάουλ από τον Αντωνάκη και με ένα δικό του καλάθι και ένα του Ονάσογλου οι γηπεδούχοι έδειξαν να καθαρίζουν το παιχνίδι (79-74) 40” πριν την τελική κόρνα.

Ένα καλάθι του Σιγκούνα και μια βολή του Κέκελη έφεραν 15” πριν το φινάλε τον Ερμή στο +4 (80-76). Στα 9” ο Σιγκούνας με τρίποντο από την δεξιά γωνία μείωσε σε 80-79 δίνοντας διαστάσεις θρίλερ στην αναμέτρηση.

Ο Αναγνωστόπουλος με 1/2 βολές έκανε το 81-79 με μόλις 5” στο ρολόι. Μετά το ταιμ άουτ ο Αλέξανδρος Σιγκούνας αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο από την κορυφή της ρακέτας, αλλά με το ριμπάουντ να πέφτει στα χέρια του Κουτρούλια, οι διαιτητές θεώρησαν ότι ο έμπειρος σέντερ βγήκε μόνος εκτός παρκέ με αποτέλεσμα να λήξει το παιχνίδι.

Συγκλονιστική παρουσία είχαν όσοι αγωνίστηκαν ενώ εκπληκτικοί ήταν οι Λιόγας και Παπαδάκης από τον πάγκο.

Πλέον καθοριστικό για τις όποιες ελπίδες σωτηρίας είναι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Μετς το Σάββατο.

Αξίζει να σημειώσουμε εμείς που βρεθήκαμε στον Λαγκαδά ότι η φιλοξενία των ανθρώπων της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν άψογη.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ 81-79

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-25, 40-47, 59-64, 81-79
Διαιτητές: Παφίλης-Ταρενίδης Στ.-Παπαδόπουλος Θ.
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Μπαξεβάνης): Τρούλιαλης 2, Ονάσογλου 8, Κέκελης 10 (5ασ.), Καμαριώτης 1, Πλιούκας 6 (1), Ηλιάδης 21 (3), Αναγνωστόπουλος 15, Νησιώτης 11 (11ρ.), Γκαμούρας 7 (7ρ.), Λευκαδίτης.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Λιόγας): Αντωνάκης, Μακρής 11 (1τρ., 6ασ.), Θ. Βασιλόπουλος, Ράπτης 8, Δημάκος 16, Κουτρούλιας 22 (1τρ., 9ρ.), Σιγκούνας 13 (1), Βεσκούκης 7.

More in Μπάσκετ Ανδρών