Connect with us

Μπάσκετ Ανδρών

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ 72-71

Ένα “έγκλημα”… τέλεια οργανωμένο συντελέστηκε εναντίον της ομάδας μας στην Κατερίνη η οποία πάλεψε ηρωικά, όντας μόλις με έξι παίκτες από το 7′ λεπτό του αγώνα και μετά, και ηττήθηκε με 72-71 χάρη στις πολύ κακές αποφάσεις του διαιτητικής τριάδας της αναμέτρησης.

Παρότι αυτή η ήττα ουσιαστικά δυσχεράνει τα μέγιστα την προσπάθεια της ομάδας μας να παραμείνει στην κατηγορία, εμείς θεωρούμαι τους παίκτες της ομάδος που ακολούθησαν την αποστολή στην Κατερίνη νικητές, όπως και τους Δημήτρη Λιόγα και Άκη Παπαδάκη.

Στα αγωνιστικά οι γηπεδούχοι όντας ομάδα με περισσότερες λύσεις, και δίνοντας και αυτή ουσιαστικά ένα “τελικό” παραμονής προηγήθηκε νωρίς με 11-6 χάρη στους Παρασκευά Μάρτζο και Κώστα Μπεχλιβάνη. Ο Δημήτρης Λιόγας πέρασε στο δεύτερο λεπτό στο παιχνίδι τον μοναδικό ψηλό της ομάδας μας, Τόλη Κουτρούλια αλλά στο 7:22 της πρώτης περιόδου….τον έχασε για το υπόλοιπο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα οι διαιτητές πρόλαβαν να τον χρεώσουν με 3 φάουλ και 2 τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία και να στείλουν την ομάδα μας για τα υπόλοιπα 33 λεπτά να αγωνίζεται με τους Αλέξη Σίγκούνα και Άλέξη Ράπτη για ψηλούς….δυο καθαρά τεσσάρια.

Παρά την “περίεργη” απόφαση των διαιτητών η ομάδα μας κατάφερε να επικρατήσει στην μάχη την αιθέρων με 40 έναντι 32 ριμπάουντ του Πιερικού.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι το μικρό ροστερ της ομάδας μας (δεν κατέβηκαν λόγω τραυματισμού οι Συριστρατίδης, Βασιλόπουλος) και μετά την αποβολή του Κουτρούλια έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 45-32.

Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο η παίκτες της ομάδας μας κατέθεσαν και την ψυχή τους στο παρκέ του κλειστό της Κατερίνης.

Καθοδηγούμενοι από ένα εκπληκτικό Νίκο Μακρή (αγωνίστηκε 40 λεπτά, και είχε 15 πόντους, 8 ασίστ και 6 κλεψίματα) αλλά και με τον Αλέξη Ράπτη να κάνει εκπληκτική εμφάνιση στο παλιό του “σπίτι” (21 πόντους, 7/9 βολές, 7/10 δίποντα, 9 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 0.805 tendex) ροκάνισαν σιγά σιγά την διαφορά με το τέλος της τρίτης περιόδου (56-52).

Με το σκορ στο 69-67 υπέρ των γηπεδούχων στο 39′ η ομάδα μας κατάφερε να ισοφαρίσει αρχικά και να προσπεράσει στα 26” πριν το τέλος με 2/2 βολές του Ράπτη.

Συγκεκριμένα ο Κατερινιώτης φόργουορντ έκλεψε την μπάλα και έφυγε μόνος στον αιφνιδιασμό έτοιμος να καρφώσει την μπάλα στο καλάθι του Πιερικού. Παρά το σκληρό φάουλ, και πάντα με βάση τον κανονισμό οι διαιτητές έκλεισαν τα ματιά και χρέωσαν απλό φάουλ. Ο Ράπτης ευστόχησε στις βολές διαμορφώνοντας το 69-71.

Την ίδια στιγμή η γραμματεία έδωσε στην ομάδα μας ταιμ άουτ που δεν είχε ζητήσει ο Λιόγας. Ο τεχνικός της ομάδας μας διαμαρτυρήθηκε έντονα προς την γραμματεία με αποτέλεσμα οι διαιτητές αντί να τον δικαιώσουν…να τον χρεώσουν με 2 τεχνικές ποινές και να τον αποβάλλουν (δεν παρακολούθησε τα τελευταία δευτερόλεπτα όντας κλειδωμένος στα αποδυτήρια).

Οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε 1 βολή μειώνοντας σε 70-71 για να έρθει ο Μπεχλιβάνης με δύσκολο σουτ από τα 6 μέτρα 2” πριν την τελική κόρνα να διαμορφώσει το τελικό 72-71.

Εμείς θεωρούμε “‘ηρωες” όσους αγωνίστηκαν με την φανέλα της ομάδας μας, αλλά και τον έφηβο Φερετάι που ήταν στην αποστολή.

Επόμενο παιχνίδι αυτό με την ΑΕΚ στο Μετς.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ 72-71

Διαιτητές: Πουρσανίδης Γ., Δεληγιαννίδης, Πολυχρονιάδης.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 45-32, 56-52, 72-71

Πιερικός Αρχέλαος (Γαλάνης): Μποχωρίδης 6 (2), Μπεχλιβάνης 16 (2), Ν.Παπαδόπουλος, Πανάρας, Δάμαλης 9 (1), Μπουρδάνος 7 (1), Σταμπουλής 4, Μάρτζος 19 (2), Φουσιτζής 2, Μαρμαρινός 9 (1).

Παγκράτι (Λιόγας): Μακρής 15 (2), Αντωνάκης 6, Ράπτης 21, Δημάκος 11 (1), Κουτρούλιας, Σιγκούνας 11, Βεσκούκης 7 (1).

 

More in Μπάσκετ Ανδρών