Connect with us

Μπάσκετ Ανδρών

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΜΥΝΤΑΣ ΔΑΦΝΗΣ 100-79

Πολύ σκληρή για να…πεθάνει αποδείχθηκε η ομάδα μας, η οποία παρά τους μόλις έξι παίκτες στο ροστερ της επικράτησε εύκολα του Αμύντα Δάφνης στο Μετς με 100-79.

Συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει η ψυχή, το πάθος και η αυταπάρνηση που δείχνουν οι παίκτες του Δημήτρη Λιόγα οι οποίοι παρά τα κάθε είδους προβλήματα τους, δίνουν και τον εαυτό τους κερδίζοντας τα εύσημα από φίλους της ομάδας αλλά και αντιπάλους.

“Η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική, τα πανηγύρια ήταν τόσο έντονα σαν να παίρναμε το πρωτάθλημα” τόνισε παίκτης της ομάδας μας λίγο μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Αμύντα, με την ομάδα μας να διατηρεί ζωντανές έστω και τις λίγες ελπίδες που έχει για παραμονή.

Ο Δημήτρης Λιόγας ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Γιάννη Δημάκο, Σάκη Βεσκούκη, Τάσο Αντωνάκη, Αλέξη Ράπτη και Τόλη Κουτρούλια έχοντας ως μοναδική αλλαγή τον Θοδωρή Βασιλόπουλο, απέναντι σε ένα αντίπαλο που ερχόταν στο Μετς πλήρης (έλειπε μόνο ο μακροχρόνια τραυματίας Δημήτρης Λόλας) και με μοναδικό σκοπό τη νίκη, που θα του χάριζε την παραμονή στη κατηγορία.

Βεσκούκης και Κουτρούλιας ήταν αυτοί που εναλλάσσονταν στην θέση του πλει μέικερ βάζοντας την ομάδα μας στην θέση του οδηγού από το ξεκίνημα του αγώνα. Έτσι παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ, και έχοντας συνολικά 9/9 αιφνιδιασμούς καταφέραμε να προηγηθούμε με +16 (31-15) για να κλείσει η πρώτη περίοδος με 31-18.

Ακριβώς αντίθετη εικόνα είχε η δεύτερη περίοδος, καθώς ο Αλέξανδρος Ζαβός πέρασε στο παιχνίδι τον Λεωνίδα Ζούπα, ενώ κατάφερε να τροφοδοτήσει αρκετά τον Σάββα Τζουγκαράκη. Έτσι με ένα σερί 12-0 οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 31-30, ενώ ισοφάρισαν στο φινάλε του ημιχρόνου με καλάθι του Κώστα Βαρδαβά σε 43-43.

Και εκεί που όλοι περίμεναν την αγωνιστική καθίζηση της ομάδας μας λόγω κούρασης, και έχοντας τον Αλέξη Ράπτη (ο οποίος ήταν πολύ καλός) εκτός με 4 φάουλ οι παίκτες μας δε το έβαλαν κάτω, και έχοντας σε εκπληκτική κατάσταση τους Δημάκο, Βεσκούκη, Αντωνάκη (έπαιξε φοβερή άμυνα στον Ζούπα) και Κουτρούλια (13 ριμπάουντ με την ομάδα μας να έχει 46) κατάφεραν με ένα 14-0 να ανεβάσουν την διαφορά στο 57-43, κρατώντας τον Αμύντα περίπου τέσσερα λεπτά χωρίς πόντο. Έτσι η τρίτη περίοδο έκλεισε με 73-59 υπέρ μας βάζοντας τις βάσεις για το δέκατο ροζ φύλλο αγώνα της χρονιάς.


Όταν στο 32′ ο Ράπτης αποβαλλόταν με το πέμπτο του φάουλ η λεπτή κόκκινη γραμμή είχε αρχίσει να φαίνεται. Παρόλα αυτά ο Αντωνάκης με δυο τρίποντα (είχε 4/5) και ο Βεσκούκης με άλλο ένα έφεραν την διαφορά στο +19 (81-62) στο 34′. Σε εκείνο το σημείο φορτώθηκε και ο Κουτρούλιας με το τέταρτο του φάουλ, με όλους τους παίκτες μας πλην του Δημάκου να έχουν τον ίδιο αριθμό φάουλ.

Αυτό το γεγονός δυσχέρανε την ικανότητα των παικτών μας να παίξουν άμυνα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Ζαβού μειώνοντας με ένα γρήγορο 9-0 σε 81-71 μπαίνοντας προσωρινά στο παιχνίδι.

Προσωρινά…καθώς στην επόμενη φάση ο Βασιλόπουλος με τρίποντο έφερε την διαφορά στο +13 (84-71), ενώ ένα κάρφωμα του Αντωνάκη ουσιαστικά “καθάρισε” την υπόθεση νίκη (86-71). Ο Σάκης Βεσκούκης πέτυχε τον εκατοστό πόντο της ομάδας (100-77) λίγο πριν μειώσει ο Σουρλής για το τελικό 100-79.

Επόμενο και καθοριστικό παιχνίδι, εκτός έδρας με την πολύ φορμαρισμένη Νέα Κηφισιά, όπου ελπίζουμε να έχουμε στην διάθεση μας τους Αλέξη Σιγκούνα και Χρήστο Βιδάλη.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΜΥΝΤΑΣ ΔΑΦΝΗΣ 100-79

Δεκάλεπτα: 31-18, 43-43, 73-59, 100-79

Διαιτητές: Θεονάς, Μαγκλογιάννης, Τσώνος Μ.

Παγκράτι (Λιόγας): Αντωνάκης 20(4/5 τρίπ,, 7 ριμπ.), Βασιλόπουλος 6(1), Ράπτης 13(7 ριμπ.), Δημάκος 28(3), Κουτρούλιας 11(13 ριμπ.), Βεσκούκης 22(2 τριπ., 9 ριμπ.).

Αμύντας Δαφνης (Ζαβός): Ζούπας 11(1 τριπ., 6 ασίστ), Βαθρακοκοίλης, Βαρδιάνος 8(1), Σαμοθράκης 11(3), Παγώνης 13, Χείλαρης 6, Σουρλής 8(2), Βαρδαβάς 6, Τζουγκαράκης 16.

More in Μπάσκετ Ανδρών