Αρχική Ιστορία
Ιστορία Τμημάτων

Μπάσκετ Γυναικών

E-mail Εκτύπωση PDF

Τα 1979 είναι η χρονιά που ο Σύλλογος δημιούργησε το τμήμα του Γυναικείου Μπάσκετ. Ήταν το τμήμα που έλειπε από τις δραστηριότητές του. Τα είχε Ανάγκη η περιοχή και τα κορίτσια της, γιατί έτσι θα μπορούσαν να αξιοποήσουν με τον καλλίτερο τρόπο τον ελεύθερο χρόνο τους.

Το τμήμα λειτουργεί πειραματικά την πρώτη χρονιά μπήκαν οι βάσεις για μια καλή πορεία προς τα εμπρός, με μεγάλη προσέλευση κοριτσιών που έδωσε υποσχέσεις αλλά δημιούργησε και ευθύνες για τη συνέχειά του.

Η ομάδα αγωνίζεται για 2 χρόνια στη Β' Κατηγορία για να βρεθεί στη Γ' με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και την καθιέρωση της Α' εθνικής κατηγορίας.

 

Περισσότερα...
 

Πιγκ - Πογκ

E-mail Εκτύπωση PDF

Ουσιαστικά το Παγκράτι ασχολήθηκε με το Πιγκ-Πογκ την περίοδο του 50. Οι Γιάννης Ελευθερίου και Κώστας Αλεξακης στήνουν την πρώτη αξιόλογη ομάδα.

Τα διοικητικά ηνία παίρνει στην συνέχεια ο Θανάσης Στέγγος και γρήγορα οι Χριστοδουλατος, Πλακαντωνακης, Ζωϊδης, Δημητροπουλος σαρώνουν τους αντιπάλους τους, φτάνοντας στην κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος την περίοδο 62-63, βγάζοντας το Παγκράτι στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης. Η αίγλη των παικτών συγκίνησε τους παράγοντες της ΑΕΚ που περνούν τους Χριστοδουλατο, Πλακαντωνακη στην ομάδα τους με τιμωρία. Ο Δημητροπουλος σταματάει. Μένει μονος του ο Ζωίδης. Γρήγορα όμως ο Μεταλλιδης, ο Τουχκιαν, ο Πολατος, συμπληρώνουν τα κενά. Οι Αφοι Παπασταυρου, Βαζουκης, Τσιμπερης που ακολουθούν μαζί με τον Παναγιώτη Ζωϊδη φτάνουν το Παγκράτι φιναλίστρια ομάδα του Κυπέλλου Ελλάδας. Ζωϊδης-Βαζουκης είναι μόνιμα στελέχη των Εθνικών ομάδων εφήβων και ανδρών.

Η έλλειψη όμως κατάλληλου προπονητικού χώρου αλλά και η διοικητική ανεπάρκεια οδήγησαν σε σταδιακή αδράνεια το τμήμα.

 

Στίβος

E-mail Εκτύπωση PDF

Τα πρώτα Μεταπολεμικά χρόνια, τα παιδιά του Παγκρατίου, που δεν είχαν συνέλθει ακόμα από τις συμφορές της κατοχής, έτρεξαν στους στίβους. Εκεί βρέθηκαν κοντά τους οι άνθρωποι που διοικούσαν το Παγκράτι, τα ενθάρρυναν και τους έκαναν βίωμα την αγάπη τους για τον αθλητισμό. Το "καλλιμάρμαρο" γέμισε με τα Παγκρατιώτικα νιάτα. Τα παιδιά έτρεχαν, πηδούσαν, πέταγαν σφαίρα, δίσκο. Δάσκαλοι τους έμπειροι προπονητές που είχαν πάθος για αθλητισμό προκοπή και διάκριση αυτών των παιδιών. Τα αποτελέσματα ήρθαν γρήγορα, σας τα θυμίζουμε: πρωταθλητές του Παγκρατίου και της Εθνικής ομάδας ο Παναγιώτης Βεντικος και ο Γιάννης Γρανιτσας στους δρόμους ταχύτητας. Ο Χαράλαμπος Μαστρογιαννης στην ημιαντοχή, ο Γιώργος Γρηγοριαδης και ο Κώστας Πολιτης Αυτοί οι παναθλητές του Ομίλου πέρα από το Μπάσκετ και το Βόλεϊ ο πρώτος κέρδισε διακρίσεις στα 400 μ. και ο δεύτερος εντυπωσίασε στην εποχή του και σαν άλτης του ύψους.

 

Περισσότερα...
 
Σελίδα 1 από 3

Α.Ο. ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ


ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ