Αρχική Ιστορία
Ιστορία Τμημάτων

Μπάσκετ

E-mail Εκτύπωση PDF

To 1938 η Διοίκηση Ένωσης Παγκρατίου αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητες του συλλόγου δημιουργώντας και τμήμα καλαθοσφαίρισης. Πρωτεργάτες αυτής της κίνησης και πρώτοι αθλητές του τμήματος οι Δημητράκης,  Περσιάδης,  Γιαλακίδης, Αργυράκης, Παπαθανασίου, Μήτσης, Καραδήμας  οι οποίοι πήραν βοήθεια από τον περίφημο γυμναστή του Εθνικού Αθηνών Αχιλλέα Δρίβα. Σύντομα το τμήμα θα στελεχωθεί και από άλλους, κυρίως αθλητές του τμήματος στίβου του συλλόγου και τον Δεκέμβριο του 1938 έλαβε για πρώτη φορά μέρος σε επίσημο πρωτάθλημα που ήταν το τοπικό πρωτάθλημα Μπάσκετ Αθηνών-Πειραιώς στο οποίο εκτός από την ΑΕΠ συμμετείχαν και η ΧΑΝ Αθηνών, οι Εμποροϋπάλληλοι, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Πανιώνιος, ο Παναθηναϊκός, το Παλαιό Φάληρο, η ΧΑΝ Κοκινιάς, ο Ολυμπιακός Πειραιώς, οι Νέοι Βύρωνα, η Νήαρ Ηστ, ο Πειραϊκός, ο Πανελλήνιος και ο Αθηναϊκός.

 

Περισσότερα...
 

Ποδηλασία

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο Α.Ο.Π αποτέλεσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας ενώ Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αυτής διετέλεσε και ο παράγοντας του Συλλόγου κος Ανδρέας Μιαούλης.

Το Ποδηλατικό τμήμα του Ομίλου αν και πολυδάπανο, αφού είναι μηχανικό άθλημα και ο Όμιλος στερείται οικονομικών πόρων ικανών να το διατηρεί σε υψηλά επίπεδα, διακρίθηκε στο χώρο του και ιδιαίτερα την περίοδο 1958-68 με τη παρουσία των αθλητών Πατση Λ. και Ιωαννιδη που ο μεν πρώτος ήταν Πανελληνιονίκης, ο δε δεύτερος μαζί με τον Πατση αποτελέσαν μόνιμα στελέχη της Εθνικής Ελλάδος με πάμπολλες διακρίσεις. Σήμερα οι αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου με το ενδιαφέρον του κου Βαγγέλη Μάνου συνεχίζουν την πορεία του τμήματος στο δύσκολο και πολυδάπανο δρόμο του.

 

Βόλεϊ

E-mail Εκτύπωση PDF

Σε μια αληθινή αθλητική "κυψέλη" είχε μεταβληθεί πλέον το Παγκράτι, τόσο στα πρώτα χρόνια μετά την απελευθέρωση όσο και ειδικότερα με τα το 1950. Το Ποδόσφαιρο, ο Στίβος, το Μπάσκετ, συγκέντρωναν τους "προβολείς" του ενδιαφέροντος όλου του φίλαθλου κόσμου της Χώρας. Κάθε μέρα που περνούσε το Παγκράτι κερδίζει και καινούριους θαυμαστές. Δεν ήταν όμως δυνατόν αυτοί που είχαν κάνει το Παγκράτι σχεδόν Παναθλητικό Σωματείο να ξεχάσουν το βόλεϊ, το άθλημα που είχε να επιδείξει σε τούτη τη Χώρα, ένα μεγάλο ξάπλωμα τα πρώτα χρόνια μετά το 1930. 0ι αθλητές που κέρδιζαν τις νίκες στο Μπάσκετ, αυτοί οι ίδιοι θέλησαν να πάρουν τη διάκριση και στο "φιλέ". Μπάσκετ και Βόλεϊ, οι ίδιοι σχεδόν αθλητές οι ίδιοι πρωταγωνιστές οι ίδιοι έπαιρναν τους τίτλους και κέρδιζαν το θαυμασμό στο Πανελλήνιο.

Τα Διοικητικά στελέχη τότε του Παγκρατίου, πρόσωπα με πάθος, με αγάπη για τον αθλητισμό και κατεχόμενα από την επιθυμία να δώσουν σωστούς προσανατολισμούς στη νεολαία έφτιαξαν και τμήμα Βόλεϊ.

 

Περισσότερα...
 
Σελίδα 2 από 3

Α.Ο. ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ


ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ